Les étangs

Nobel Country Gite

Etang de la Barbiere

Etang de la barbiere is een 2,5 ha groot karperwater gelegen in de Franse Ardennen.. Dit Noord Franse meer ligt niet ver over de Franse grens, dus makkelijk bereikbaar om een kortere periode te karpervissen. Het domein is omgeven door bossen en weiden. Een puur en ongerepte streek U kunt er genieten van totale privacy en rust.

Het water  

De vijver heeft een diepte van 1 a 1,75 m en wordt het hele jaar door voorzien van vers water door een bosbeekje. De karpervijver was een voormalige kweekvijver van abdij le Mont Dieu. De vijver bevat tegenwoordig een groot visbestand met prachtige karpers, voorn en roofvis. Het domein kan enkel exclusief gehuurd worden voor 2 a 3 vissers en eventueel enkele niet vissers. We hebben bewust gekozen om het aantal vissers laag te houden zodat iedere visser voldoende ruimte en rust kan ervaren. De vijver heeft een mooi eiland in het midden en er zijn veel overhangende bomen die echte hotspots zijn om te bevissen.  

Accommodatie  

Er staat een prachtig afdak/tuinhuis aan de vijver. Hier is het aangenaam vertoeven wanneer het weer het wat laat afweten. Het afdak staat tevens ook aan de grootste stek waar plaats is om met een 3 tal personen te vissen. Kortweg een prachtplek om gezellige avonden te beleven. Er staat een proper toilet achter het afdak. Een douche is momenteel nog niet aanwezig

Visbestand  

Het bestand van etang de la barbiere bestaat uit een prachtige mix van spiegel, schub en graskarpers. We hebben bewust gekozen om niet alle kleine vis van de vijver te verwijderen zodat de natuur zijn werk kan doen. Het visbestand is zeer gevarieerd en bestaat uit karpers tussen de 5kg en 20 kg. Er zwemmen tevens prachtige zwaarbeschubte spiegelkarpers rond.  

Huurperiodes: 

Er kan gehuurd worden voor een weekend ( vrijdag 14u tot maandag 10u), een midweek ( maandag 14u tot vrijdag 10u) of voor een volledige week ( vrijdag 14u tot vrijdag 10u).

Er is een prijs voor 2 vissers of voor 3 vissers. Niet-vissers betalen 25€ per extra persoon voor een weekend of miweek en 50€ voor een volledige week. Er zijn maximum 3 vissers en 3 niet-vissers toegelaten.

Prijzen

Week van vrijdag 14u tot vrijdag 10u
Prijs 2 vissers: €675 / week
Prijs 3 vissers: €875 / week  
 
Weekend van vrijdag 14u tot maandag 10u
Prijs 2 vissers: €410 / weekend
Prijs 3 vissers: €525 / weekend  
 
Midweek van maandag 14u tot vrijdag 10u
Prijs 2 vissers: €435 / midweek (maandag 14u tot vrijdag 10u)
Prijs 3 vissers: €550 / midweek (maandag 14u tot vrijdag 10u)      

Beschikbaarheid